Peresi holtág

PIHENJEN, HORGÁSSZON A VADREGÉNYES PERESI-HOLTÁG PARTJÁN – Mezőtúron

Bemutatkozás

Ház az utcárólVízparti nyaralónk a Körösök leghosszabb és legtisztább vizű holtágán, a Peres-Körös partján, – Mezőtúr városától mintegy 5 km-re -, a Vakota zugban található. A csendes környezetben lévő nyaraló ablakaiból erdő, mező, és a víz látványa fogadja az ide érkezőt. Ezt a nyaralót a holtág gazdag halállomány miatt leginkább a csendes horgászatra vágyóknak ajánljuk, akik szeretnének néhány napra távol lenni a város zajától, a mindennapi rohanástól.

Ha mégis hiányzik a város, innen 5 km-re mindent megtalál, amit egy kisváros nyújthat – ez Mezőtúr.

Szabadban az ebéd is jobban ízlikPeresi-vízparti nyaralónk 4-6 személy kényelmes elhelyezésére alkalmas. A 30 + 30 nm2-es, kétszintes téglaépület tavasztól őszig várja vendégeit.

A betonjárda levezet a vízhezA ház bejárata a mintegy 20 nm2-es fedett teraszról nyílik, mely a nyári étkezések, és az esti beszélgetések kellemes színteréül szolgálhat.

 

A földszinten egy térben található a konyha-ebédlő. Innen nyílik egy különálló kis szoba franciaággyal, két személy részére. Itt van még a zuhanyozó és a WC.

A felszerelt konyhában: mélyhűtős- hűtő, gáztűzhely-sütővel, mikró, kenyérpirító, kávéfőző, edények, étkező-garnitúra, evőeszközök, bogrács, nyársak, rádió. A vízellátásról házi vízmű, fúrt kút gondoskodik.

A nagy stégen elfér akár az egész családA vendégház felső szintje egyterű, ahol egy nagyméretű franciaágy és két darab -egyszemélyes heverő, valamint TV biztosítja 4 személy számára a kényelmes pihenést, alvást.

A szépen parkosított, gondozott kert lefut a Peresi holtág partjára, melyet – a gyermekek védelmében, – kapuval és kerítéssel láttunk el. A pihenő-kertben hintaágy, az árnyékadó diófák alatt pedig függőágy csalogatja a pihenni vágyót.

A szabadban való szalonnasütéshez-, bográcsban való főzéshez jól kialakított tűzrakó-hely található.

A zárt udvarba akár 3 kocsival is lehet parkolni.

A szépen gondozott kertben, – mely lefut a vízpartra – betonjárda vezet a kb. 20 nm2-es, nádassal körülölelt szabad stéghez. A stég mérete lehetőséget biztosít több horgász számára a kényelmes bedobáshoz. A holtág vize igen tiszta, fürdésre kiválóan alkalmas.A nyaralóhoz tartozik egy 4 személyes csónak is, mely a vendégek rendelkezésére áll.

A Peresi holtág 28 km hosszú, szélessége kb. 60 méter, átlag-mélysége 2,5 m. A holtág partja néhol sűrű náddal benőtt, másutt kopasz, de legtöbb helyen ligetes, erdős. Sok a bedőlt fa, de kevés az akadó.

Előforduló halak: Busa, süllő, csuka, harcsa, ponty, amur, dévér, ezüstkárász, bodorka és azért törpeharcsa is van. A holtágat rendszeresen telepítik. Az élő Körösből átúsznak a halak, mivel egy csatornán keresztül, szinte folyamatosan frissítik a vizet.

A Peresi Vízparti Nyaraló ideális pihenőhelye családoknak, baráti-társaságoknak. A csaknem 28 km hosszan elnyúló, vadregényes Peresi holtág élményekben gazdag vízi-túrára is alkalmat kínál. A tiszta vizű holtág a nagy nyári melegben felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt kellemes strandolási lehetőséget nyújt. A csendes környezet és egy kis erdei séta feltöltő erejű. A horgászat szerelmesei pedig reméljük, megfogják a maguk „nagyhal”- át a mezőtúri vízparti nyaralónkban.

További képek a fotógalériában

Képgaléria megtekintése

Ha megtetszett, kérjük nézze meg árainkat

Árak és foglalási lehetőség